En Frisk Generation – erbjuder barnfamiljer kostnadsfria aktiviteter

Få kommer idag upp till den mängd fysisk aktivitet som vi behöver för att må bra och klyftan mellan fysiskt aktiva och inaktiva blir större. 75-80% av våra ungdomar kommer inte upp till WHO’s rekommendationer att röra på sig 60 minuter per dag. Fler och fler drabbas av fysisk och psykisk ohälsa till följd av vår livsstil.

En Frisk Generation startades 2011 och erbjuder barnfamiljer kostnadsfria aktiviteter, där målet är att barn och vuxna ska bli mer aktiva tillsammans. Vi vet att när hela familjen blir involverad ger det fantastiska resultat. Men vi måste öka takten och involvera fler kommuner, fler organisationer, fler föräldrar och arrangera mer aktiviteter. En Frisk Generation arbetar hårt för målet att Sverige ska ha världens friskaste barn.

Genom att stödja En Frisk Generation så kan man göra stor skillnad:

100 kronor bidrar till utrustning och kläder, t ex träningströjor, mössor, vantar och annat som underlättar för barn att delta i både inom- och utomhusaktiviteter. Vi undanröjer de hinder som finns för att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

300 kronor bidrar till att samla flera familjer efter aktivitet kring en näringsrik måltid tillsammans. Att äta middag tillsammans och lära sig om hur maten kan bidra till ett bättre liv gör stor skillnad för många familjer.

500 kronor bidrar till att anordna aktiviteter som alla inte har möjlighet att prova. När några barn åker bort på lov är andra kvar hemma. En Frisk Generation vill ge dem möjlighet att prova på aktiviteter som väcker äventyrslust och rörelseglädje.

En Frisk Generations webbsida >

Vill ni starta en insamling till En Frisk Generation? Gör en intresseanmälan här nedanför. Berätta vad ni samlar till – en resa, en aktivitet eller något annat. Vi kontaktar er och ni får därefter ett underlag med information att ha med när ni samlar in pengarna. Ni tilldelas en egen insamlingsplats på vår webbsida, till vilken ni kan hänvisa de som vill stödja er insamling. Informationsblad, gåvobrev och diplom skapas också för er. De pengar som klassen/föreningen samlat in nyckelmärks för den utvalda organisationen. Ni får 50% av de insamlade pengarna!

Grundläggande info:
Kontaktinfo:
Adress: