Project Nima – rehabiliterar barnslavar i Ghana

Nima är en av Accras (huvudstad i Ghana) mest ökända slumområden och här arbetar Project Nima bland annat med att rehabilitera barnslavar med ledorden ”Vi måste hjälpa varandra i världen, annars kommer vi inte vidare i livet”. Project Nima driver utbildningar och workshops om människohandel, korruption och livskunskap i såväl Sverige som Ghana. I Nima utbildas barn till ambassadörer för sitt samhälle och tar ett stort ansvar för yngre barn och barn som ingår i Nimas sponsringsprogram. Det finns även ett samarbete mellan skolar i Sverige och i Nima för att kunna lära av och stötta varandra.

Idéen till Project Nima föddes våren 2011. Organisationens grundare, Christina Wenngren, skrev sin masteruppsats om barnhandel i Ghana. I Nima träffade hon Emmanuel som efter ett liv som barnslav valt att kämpa för barns rättigheter och alla människors lika värde. Emmanuel och hans tre döttrar lånade ut sitt skjul till Christina att bo i. Då hon insisterade på att få betala något för besväret fick hon alltid samma svar: ”Vi måste hjälpa varandra i världen, annars kommer vi inte vidare i livet”. Tre månader senare dog Emmanuel, 43 år gammal. Trots att en insamling gjorts i slummen och Emmanuel förts till sjukhus fick han aldrig någon vård. Christina tog hans död hårt – och med ledorden ”alla kan göra något för att skapa förändring, oavsett vem du är och var du bor” skapade hon Project Nima.

Om ni samlar in 5 000 kr till Project Nima kan organisationen göra något av följande:

  • Ge 35 före detta barnslavar en egen ”Min stora dag” i Ghana.
  • Utbilda 20 ambassadörer som arbetar med rehabilitering av barnslavar.

Project Nima webbsida >

Vill ni starta en insamling till Project Nima? Gör en intresseanmälan här nedanför. Berätta vad ni samlar till – en resa, en aktivitet eller något annat. Vi kontaktar er och ni får därefter ett underlag med information att ha med när ni samlar in pengarna. Ni tilldelas en egen insamlingsplats på vår webbsida, till vilken ni kan hänvisa de som vill stödja er insamling. Informationsblad, gåvobrev och diplom skapas också för er. De pengar som klassen/föreningen samlat in nyckelmärks för den utvalda organisationen. Ni får 50% av de insamlade pengarna!

Grundläggande info:
Kontaktinfo:
Adress: