Ronald McDonald Barnfond – hjälper svårt sjuka barn att få vara med sin familj

När man är sjuk vill man stanna hemma. Men ibland är sjukdomen så allvarlig att man måste vårdas på sjukhus. I Sverige är de stora universitetssjukhusen specialister på olika diagnoser och sjukdomar. Det gör att många allvarligt sjuka barn behöver resa långt hemifrån för att komma till det sjukhus där man är experter på just deras sjukdom. Som barn är det tufft att kämpa mot sjukdomen långt hemifrån i främmande sjukhusmiljö med apparater överallt.

Därför finns Ronald McDonald Hus nära sjukhuset där barnet behandlas. Här kan hela familjen bo och leva tillsammans i en trygg miljö under behandlingstiden. Att få ha familjen nära gör gott både för det sjuka barnets tillfrisknande och för familjens välmående!

På ”Huset” har familjen sitt egna rum. Kök, vardagsrum, lekrum och tvättstuga delar man med andra familjer i samma situation. Här kan man laga sin egen mat, leka och hitta vänner bland andra föräldrar och syskon. Det blir som ett andra hem – långt hemifrån, men nära sjukhuset.

Ronald McDonald Barnfond är den ideella insamlingsstiftelsen som samlar in pengar för att bygga och bygg ut Ronald McDonald Hus. Hittills har vi byggt fem Hus; i Lund, Göteborg, Linköping, Huddinge och Uppsala. Som man kan tyda av vårt namn så är McDonald´s vår största företagspartner, som har stöttat oss under alla år med pengar, volontärarbete och synlighet. Men många andra är också med och bidrar – stöd som är helt nödvändigt för oss för att vi ska kunna hjälpa ännu fler familjer med svårt sjuka barn.

Länk till Ronald McDonald Barnfond >

Vill ni starta en insamling till Ronald McDonald Barnfond? Gör en intresseanmälan här nedanför. Berätta vad ni samlar till – en resa, en aktivitet eller något annat. Vi kontaktar er och ni får därefter ett underlag med information att ha med när ni samlar in pengarna. Ni tilldelas en egen insamlingsplats på vår webbsida, till vilken ni kan hänvisa de som vill stödja er insamling. Informationsblad, gåvobrev och diplom skapas också för er. De pengar som klassen/föreningen samlat in nyckelmärks för den utvalda organisationen. Ni får 50% av de insamlade pengarna!

Grundläggande info:
Kontaktinfo:
Adress: